Filologia Catalana, les oposicions i els recursos


Us deixe un article de Vilaweb on es parla del títol de Filologia i la contínua baralla que hi ha perquè siga reconegut a les oposicions de secundària. Tothom qui està a l’ensenyament té aquest títol, tanmateix no és reconegut per la paraula “Cat…”. Cal demostrar amb els títols de la JQCV o el BUP que ja s’hi tenen els coneixements de català suficients.
Ho agafeu per on vulgueu, no té ni cap ni peus.

DIMARTS, 02/12/2008 – 12:56h

El Suprem reconeix Filologia Catalana per a les oposicions a la Generalitat Valenciana

La sentència se suma a la vintena del TSJ valencià, el Constitucional i el Suprem espanyols que equiparen el valencià amb el català

El Tribunal Suprem espanyol ha fallat que els opositors a mestre i professor al País Valencià titulats en Filologia Catalana ja acrediten coneixements de valencià, contràriament a les ordres de la Conselleria d’Educació. Ha donat la raó a STEPV, que va interposar un recurs contra les ordres de la conselleria, que no ho contemplaven. Ja en són una vintena les sentències del TSJ valencià, el Constitucional i el Suprem que equiparen el valencià i el català.

Malgrat la quantitat de pronunciaments judidcials, l’administració valenciana s’ha negat reiteradament a reconèixer Filologia Catalana com a titulació vàlida per a acreditar coneixements de valencià.

Però STEPV diu que aquesta sentència ‘és molt important i significativa, perquè no admet recurs i obliga la conselleria a reconèixer aquesta titulació en futures convocatòries d’oposicions.’ Si no ho fa, STEPV estudiarà d’interposar un recurs contra el conseller per prevaricació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: