Fòrum per la memòria


Us deixe un enllaç del Fòrum per la memòria on explica què ocorre al cementiri de València amb tot açò de les fosses i els endarreriments de les ordres del jutge. És ben curiós que per a fer-hi un col·legi o un parc, o simplement arreglar un fanal o un banc es tardi tres mesos o més i tanmateix, un lloc que pot ser comparat (amb totes les excepcions i consideracions) amb un cementiri jueu o musulmà o cristià, un lloc amb història, amb persones que encara tenen familiars que els recorden (coneguí una dona que visitava Sant Miquel dels Reis amb dibuixos fets per son pare quan hi estigué allí tancat), estiga contínuament en perill de desaparéixer, amb formigó o dessotrerrant amb camions qui hi estigués.
No és una notícia política perquè ja explica que no és un problema de partits sinó de governs. És un fet continuat la destrucció de la història amb una idea mal entesa de progrés. Un poble o un individu que no sap…, millor, que no vol saber qui ha estat, no pot pretendre ser d’una forma o d’un altra al present o al futur. Tot el que vulga serà inventat i fictici, sense cap base ni cap consistència. Igual que ho creu, pot deixar de fer-ho a l’endemà i esdevenir allò que més rebutja. Tampoc no pot “exportar” aquesta idea als seus veïns (països o persones), perquè aquells tenen millor memòria que no la del poble, i les vergonyes i els èxits són difícils d’amagar.

Ser i estar-ne orgullós no és viure amagat darrere de grans edificis blancs, amb excuses i gran paraules, sinó acceptar tant allò bo com allò dolent i treballar perquè el present i el futur aprenguen del nostre passat i el milloren, no l’esborren.

Anuncis

Una resposta to “Fòrum per la memòria”

  1. Anonymous Says:

    És que no volen. Todos trabajando y abrir la boca solo en fallas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: